Dehydrert brød

Ønsker du et brød uten mel, gjær, sukker og melk? Da er dehydrert brød en super løsning. Dehydrert brød er i prinsippet moste grønnsaker, nøtter, oljer og frø, som spres flate på brettene i en dehydrator og tørkes til flate brød/knekkebrød.

Hvordan lage dehydrert brød?

Oppskriftene er mange. Felles er at alle ingrediensene moses i en blender eller i en kjøkkenmaskin. Nøtter og frø bløtlegges alltid på forhånd. Ved mosingen kan det gå tungt for kjøkkenmaskinen eller blenderen. Stopp og rør, hjelp til med å helle på litt vann.

Når alt er blandet til en masse fordeles det på brettene i en dehydrator. Det er helt nødvendig å bruke Paraflexx bakeunderlag på ristene, siden massen er så flytende.

Bruk en stor flat kniv til og fordel massen mest mulig jevnt utover. Det tørkes fortest på sidene, så ikke la det være tykkest på midten på brettet.

Når alt er spredt utover, rutes massen opp med en pizzarullekniv i passe ruter eller trekanter. Dette er her du skal brekke opp når brødet er tørt.

Sett på frontlokket og sett på timeren på dehydratoren. Hvis du skal lage levende brød (raw food) kan ikke temperaturen være høyere enn 115 grader Fahrenheit. Du kan tørke brød på helt opp til 135 grader Fahrenheit (57 C). Det tar 24-36 timer å tørke brød. Alt avhenger av tykkelsen på massen og typen brød.

Vend brødene når de er tørre på toppen og tørk videre. Tidspunktet for vending av brødene vil variere. Sjekk når det har tørket i f. eks 20 timer og gjør deg erfaringer på de enkelte oppskriftene når du skal vende brødet.

Det er viktig at tørkingen skjer kontinuerlig uten stopp. Det ferdige brødet brekkes i biter og lagres i bokser eller glass. Dehydrert brød som inneholder nøtter må oppbevares kaldt for at det sunne fettet i nøttene ikke skal harskne. Brød uten nøtter kan stå i krukker eller glass på benken.

Joyline

  • Joyline v.Inger Elise Meberg
  • Org nr: 980 063 356 (ikke mva)

Kontakt meg

 

Møt meg på sosiale medier

bg Image

Logg inn

Back to top