Gulrotkake

supergod uten sukker, mel eller melkeprodukter

 

(«Saftig gulrotkake» publisert i dessert, kake by helleskitchen - Lise Finckenhagens oppskrift på på Godt.no)

Hvordan lage denne kaken slik at også jeg kan nyte den? Resultatet er magisk. En saftig kake som en aldri ville tro er laget med hvitt sukker, melk eller mel.
Kaken har fått appelsinglasur denne gang. Det ble superlekkert. Her er ingrediensene som du finner i nettbutikken hos www.sunnesaker.com Lykke til ;-)

3 egg
120 g fint mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefærpulver
1/2 ts allehånde
1 dl klaret smør (eller nøytral olje)
5 dl revet gulrot (tips; Balsfjord, hvit geitost, i sortementet hos Kiwi)
100 grovhakkede valnøtter (eller andre nøtter du liker)
150 g kokossukker Smaker nydelig og egner seg meget godt til baking, har lav GI. Er du komfortabel med andre sukkererstatninger, prøver du deg frem med det.
Revet appelsinskall av 1/4 appelsin (bør være økologisk)
1 hånddfull grovhakkede tørkede ville aprikoser
Glasur: Saft av 1 appelsin, 6 ss kokossukker, 6 ss vann

Fremgangsmåte: Visp egg og kokossukker til eggedosis. Bland inn de tørre ingrediensene. Rør inn klaret smør, gulrøtter, nøtter og aprikoser.

Kle en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir og helle røren i formen. Stek ved 175 grader i 40 minutter. Avkjøles på rist.

Glasuren: Kok opp kokossukker, vann og appelsinsaft. Kok inn til en tykk sirup og pensle toppen på kaken med dette. Bruk alt.

Supersaftig gulrotkake uken etter: Nå har jeg laget kaken en gang til. Denne gangen byttet jeg ut aprikosene og appelsinen med lime og en gul pære. Knallsmak! Det ble en helt annen kake hvor kardemommen kom skikkelig frem. Jeg brukte skall fra en lime i kaken og saften i glasuren. Dette er virkelig kaken hvor man kan prøve seg frem med forskjellige smaker.

Joyline

  • Joyline v.Inger Elise Meberg
  • Org nr: 980 063 356 (ikke mva)

Kontakt meg

 

Møt meg på sosiale medier

bg Image

Logg inn

Back to top