Bærekraftig livsstil

Vaskeball - miljøvennlig - www.sunnesaker.com/categories/vaskeball

Ønsker du enda mer innsikt og forståelse om hva vi gjør og bruker (daglig) som er helseskadelig for små og store?
Hvem vet? Hvorfor er dette ikke bedre kjent for oss forbrukere?... Vi kan også spørre om hvorfor mange er slitne og syke...
Er diagnoser et skalkeskjul for et svekket immunforsvar som igjen kommer av skadelig påvirkning fra miljøet?

Powred by Nature (bok m/ norsk tekst/engelsk tittel) 
https://www.tanum.no/_helse-sex-og-samliv/medisin/powered-by-nature-tormod-holt-9788299915908 (kr 328,-)
... stadig noe å åpne øynene for, se omtalen nedenfor;

Boken av Tormod Holt er en fasinerende historie om de narurlige fakta som ligger til grunn for om vi mennesker har god eller mindre god helse. Boken er resultat av mange års forskning og studier. Den gir leseren et inspirerende overblikk og vil for alltid endre vårt syn på hva som er viktig å vite og å holde fokus på, om man ønsker å forebygge eller reversere sykdom. Motivasjonen stiger når en kjenner flere av faktorene som spiller inn. Boken er skrevet til de som ønsker å ivareta en god helse eller forebygge sykdom. Kroppen er den beste lege når vi samarbeider med den og gir den det den trenger for at den skal kunne fungere slik det er ment...

Dette er ikke en bok om "alternativ medisin" men omhandler grunnleggende natulige fakta. Det finnes ingen medisin eller behandlingsform som leger noe som helst i det lange løp. Kroppen selv er i stand til å lege seg selv når den får de rette forutsetninger. Det finnes ingen medisin som kan eliminere kroppens behov for byggesteiner og råstoffer. Når du har lest og forstått vil du se hvordan naturlige konsekvensene henger sammen og hvorfor vi blir såkaldt syke. En gang i fremtiden vil vi se tilbake på måten vi har behandlet sykdom med undring. Boken er lettlest med norsk tekst og passer for interesserte i alle aldre.

Ja, det er mye spennende å oppleve når en følger naturens lover og energier...


 

EDDIK ;-) 21 tips til bruk av Eddik – et miljøvennlig og naturlig universalmiddel

www.mojomagasin.no/hus-hjem-og-hage/21-tips-til-bruk-av-eddik-–-et-miljovennlig-og-naturlig-universalmiddel/

AV NINI HÆGGERNES – 25. OKTOBER 2011
LAGT TIL I: HUS, HJEM OG HAGE, INSPIRASJON OG LIVSTIL, TIPS

Eddik kan brukes til klesvask for å fjerne lukt, som forvask eller som hovedvask. Brukes den som hovedvask kan noen dråper fersk sitron i eddiken gjøre at du unngår eddiklukt. Foto: Magic Madzik's, Creative commons

Eddik er et fascinerende produkt med mange bruksområder grunnet sin evne til å desinfisere, fjerne lukt, fett og mugg. Ved å bruke eddik til daglige gjøremål unngår man bruk av ugunstige kjemikalier som kan være skadelig både for helsen og miljøet, og du kan spare deg for innkjøp av en mengde konvensjonelle produkter. Eddik er både giftfri og økonomisk i bruk. Bruk hvit 7% eddik til dine vanlige gjøremål.
Eddik er et naturlig produkt laget av organisk syre som oppstår ved gjæring av forskjellige alkoholholdige væsker.
På fransk heter eddik vinaigre som betyr sur vin
Eddik har lang holdbarhet og kan benyttes i mange år etter at den er åpnet, så lenge den oppbevares kjølig, tett lukket og ikke tilføres noe.
Mikrofiberklut er en super supplering til alle typer rengjøring, også til eddik. Test alltid på et lite synlig område der du skal bruke eddiken. Eddik må IKKE brukes på marmor!
1. Rensing av tette avløp: Ha 2-3 spiseskjeer natron og omtrent 1-2dl eddik i avløpet. La den kjemiske reaksjonen virke i 15 minutter og skyll godt med varmt eller kokende vann så rester ikke tetter avløpet.
2. Fjern deodorant- og svettelukt fra klær: Spray klær med eddik under armene før du legger de i vaskemaskinen. Eventuelt ha ca 1/2 dl med eddik i forvasken/som skyllemiddel eller som hovedvask uten bruk av vaskemidler.
3. Fjern lukt fra kjøleskap: Ha litt eddik på en klut og tørk over.
4. Fjern bakterier: Spray ren eddik på håndtak og lignende hvor man ønsker å fjerne bakterier, tørk av.
5. Før maling av gammel betong: Maling skal sitte bedre hvis man rengjør betongen med ren eddik og lufttørker.
6. Fjern hvite vann ringer fra tre: Påfør like deler eddik og matolje. Skrubb med treets retning.
7. Vask av tepper: En halv kopp eddik til en halv bøtte varmt vann. Bruk børste eller svamp og la tørke. Til flekker på tepper, spray på en blanding av 1/1 eddik og vann, tørk av med klut.
8. Luftrenser: Bland 1 teskje natron, 1 spiseskje eddik og en halv kopp vann på en sprayflaske. Ha eventuelt i noen dråper med saften fra sitrusfukt.
9. Toalettrens: Hell ca en halv kopp i toalettet og skrubb. La det gjerne sitte over natten før du skyller.
10. Såpebelegg i badekar og vask: Tørk over med eddik eller vann og skrubb med natron.

Hjemmelaget sitrusvaskemiddel
Ikke alle er så begeistret for eddiklukt og da kan denne løsningen være noe for deg.
Fyll et rengjort syltetøyglass eller lignende med skallet fra sitron, grapefrukt eller appelsin. Fyll på med hvit 7% eddik så det dekker skallet. Skru lokket godt på og la blanding trekke i ca 3 uker.
Når eddiken har lignende farge som skallet er det ferdig. Ha blandingen på en gjenbrukt sprayflaske og fyll eventuelt opp med mer eddik eller vann alt etter hva du skal bruke det til. Lag eventuelt flere sprayflasker og ha tilgjengelig i rom hvor det skal brukes.
Merk flaskene hvis du bruker forskjellige blandingsforhold.

11. Fjern mugg, skit og bakterier: Tørk over med eddik og skyll/tørk med varmt vann.
12. Fjerning av fettlag på kjøkkenet eller vifte: Vask over med en svamp eller klut vridd opp i eddik.
13. Hold mauren vekke: Spray ved innganger og vinduer der mauren kommer inn.
14. Katteurin: Fjern lukten av katteurin ved å sette ut en skål med eddik, eller vask over stedet med en klut vridd i eddik.
15. Fjerning av lukt i rom: Sett ut en glassskål med eddik i rommet.
16. Ugress: Hell eller spray litt eddik ved roten. Må ikke brukes nær planter man vil beholde!
17. Møbelpolering: En teskje matolje og 1/4 kopp eddik. Rist godt før bruk. Ha eventuelt i litt sitron som både renser og gir duft.
18. Fliser og baderomsgulv: Bruk en blanding med 1/1 eddik og vann. OBS: For mye eddik kan skade fugene.
19. Tøymykner: Hell en halv kopp eddik i skylle vannet.
20. Oppvask: Eddik desinfiserer og fjerner fett. Ha omtrent en spisekje i oppvaskvannet, med eller uten såpe. Ha gjerne i litt mer eddik hvis du vasker uten såpe. Prøv deg frem til det som passer deg.
Du vil kanskje også like Matolje til rengjøring og vedlikehold

 

Joyline

  • Joyline v.Inger Elise Meberg
  • Org nr: 980 063 356 (ikke mva)

Kontakt meg

 

Møt meg på sosiale medier

bg Image

Logg inn

Back to top