Kaffe er djevelens drikk

Kaffe er forførende med sin eksotiske, sterke og bitterkrydrete smak. I tillegg til den euforiske følelsen, varmen som strømmer gjennom kroppen, den stimulerende oppturen av inspirasjon, mer energi og følelsen av velvære gjør kaffe til en av våre mest attraktive og vanedannende rekreasjonsdrikker.

Den stimulerende effekten av kaffe oppstår fordi kroppen reagerer på kaffe som om det er en gift. Strakstiltak settes i verk ved å utløse opplagret sukker fra leveren for å øke adrenalinproduksjonen. Dette oppleves som en opptur, en stimulans, mens det i realiteten er kroppens selvforsvar. Etter en stund kommer nedturen i form av tretthet og uopplagthet. En løsning er en ny kopp kaffe eller noe annet som banke blodsukkeret tilbake til komfortsonen. Det krever energi å drive denne berg- og dalbanen og den må kroppen hente fra opplagrede reserver. Å holde seg i gang ved hjelp av kaffe er som å piske en allerede trett hest for å få den til å yte mer.
Rent faktisk tapper kaffe kroppen for energi, tillegg til at kroppens mister essensielle mineraler som kalk som må tas fra tenner og benbygningen. Et stoff som ikke tilfører kroppen næring, men tapper kroppen for energi og mineraler er ikke et næringsmiddel, men en gift.

Det verste med kaffe er den mentale nedturen som følger i dragsuget av regelmessig kaffedrikking. Det fører til tap av livslyst, mild depresjon, mangel på inspirasjon og fremmer en generell følelse av håpløshet. Kaffe trekker oss ned i mørke, kaffe er djevelens drikk !

14 mars 2014 av Christian Paaske

Joyline

  • Joyline v.Inger Elise Meberg
  • Org nr: 980 063 356 (ikke mva)

Kontakt meg

 

Møt meg på sosiale medier

bg Image

Logg inn

Back to top