Balansert blodsukker

Nøkkelen til god helse handler nettopp om riktig sammensetning mellom fett, proteiner og karbohydrater. Protein er byggesteinene for kroppen vår, fett gir oss smøring og energi og karbohydrater brytes ned til blodsukker og gir oss energi.

Forskning har vist oss at vi mennesker kun endrer oss 0,05% på 100 000 år. Det vil si at vi er genetisk tilpasset til å spise som de gjorde da. Dette kan kalles steinalderkost. Går vi langt tilbake i tid, ser vi at protein og fettkildene er ganske like nå som før, men karbohydratene har endret seg, det finnes i dag et hav av ulike karbohydratkilder vi inntar, og utfordringen, er at mange spiser mye raffinerte karbohydrater gjennom dagen, Blodsukkeret stiger da raskt og høyt. Dette er en stor belastning for kroppen og en av grunnene til at fedme og diabetes nå omtales som epidemier i den vestlige verden.

Ustabilt blodsukker medfører fysiske symptomer som bl.a. hodepine, tretthet, svimmelhet, skjelvinger, kaldsvette og høy puls og psykiske symptomer som bl.a. hyperaktivitet, konsentrasjonsvansker, store humørsvingninger, aggresjon, søvnløshet, depresjon, angst og stoffskifteproblemer.

Joyline

  • Joyline v.Inger Elise Meberg
  • Org nr: 980 063 356 (ikke mva)

Kontakt meg

 

Møt meg på sosiale medier

bg Image

Logg inn

Back to top